Existing Subcontractors

If you have received an Access key, enter it below to access your project.

Access Key:

If you have an existing Plan Room Account you can use the button below to login.

Plan Room Login


New Subcontractors

Before SDB can award any projects, you are required to submit a prequalification form. Email completed forms and documentation to prequal@sdb.com.

Download Prequal Form

After your prequalification has been submitted, you may register for SDB's Plan Room to view projects and download drawings.

Plan Room Registration


SDB News/Updates

Register below and stay up to date with all events happening at SDB:

* Personal data will be encrypted

CITy of Tolleson
Parks & Rec center Remodel
Front of Tolleson Rec
Back of Tolleson Rec
Tolleson Gym
Tolleson Rec
Tolleson Rec Kitchen
Tolleson Game Room
Owner
City of Tolleson
Location
Tolleson, AZ
Project Details

SDB renovated a 20,000 SF Parks and Rec Center and additional 3,000 SF of conditioned space for classrooms, offices, fitness areas, and restrooms. SDB worked with the design team and The City of Tolleson from the onset of the project to help develop a GMP and offer value engineering. Based on continued support from the estimating and construction departments, and in order to deliver construction documents that maintained the design intent while considering overall budget restrictions. The adaptive reuse project consisted of the complete renovation of classrooms, restrooms, offices, kitchen space, and a gymnasium, and the complete rework of the exterior hardscape, parking lot, and outdoor patios. The building required extensive electrical, plumbing, and mechanical upgrades, as well as new masonry, structural steel, replacement of interior and exterior doors, storefront tower, fire suppression, low voltage, finishes, and fixtures throughout. The ultimate success of the project was possible because of the close working relationships between the client and architect to ensure that the design and final materials were both functional and met specific budgetary concerns.

The existing building had extensive issues related to deferred maintenance on the roofing and drainage systems that resulted in water-related issues at the parking lot, which had to be dealt with during the process of construction. SDB and its subcontractors resolved the subsurface saturation by offering an inexpensive soil stabilization, alleviating concerns. Another challenge during the project was related to the process of budgeting and value engineering. SDB worked with the design team and client to maintain separate pricing for the outside play area, which was originally deferred for budget considerations, and later added back in the scope by the City in order to maximize the overall project without added general conditions.